Училища

Министърът откри спортна база в НТБГ

Mинистърът на образованието и науката проф. д-р Анелия Клисарова откри нова външна спортна база на Националната търговско-банкова гимназия, която тази година отбелязва 100 години от създаването си.

„За мен наистина е голямо удоволствие да поднеса искрените си поздравления на вас, когато имате такъв голям празник“, обърна се към ученици, учители и гости министър Клисарова.

„Вие сте не само най-голямото държавно училище, но явно сте и училището, което завоюва най-много успехи, благодарение на вашия труд, на вашата воля и на вашето желание. Не са малко 100 години. Много са! Това, което правите за образованието, е изключително важно!“, допълни министърът, цитиран от пресцентъра на ведомството.

„Скъпи ученици, всеки учебен час е урок за вашето бъдеще. Вашите постижения са гордост за нас, за училището, но и за вашите родители. Надявам се и занапред да работите и да учите така“, подчерта министър Клисарова.

„Скъпи учители, усилията, които полагате в преподаването на знанията на вашите ученици, ще бъдат гарант за резултатите им, за тяхната успешна реализация. Вярвам, че всички вие ще се справите с предизвикателствата на сложния свят и ще се реализирате така в живота, както вие мечтаете“, обърна се и към преподавателите министърът.

Тя подари на гимназията тазгодишното специално издание на „Записки по българските въстания“.

Още по темата