Мнения

Министърът откри обучение на IT специалисти

Министърът на образованието и науката Тодор Танев присъства днес при полагането на основите за съвместно обучение на ИТ специалисти на базата на публично–частно партньорство във Висше училище Колеж по телекомуникации и пощи в София. Обучението ще се извършва съвместно с Глобалния център за услуги на Хюлет-Пакард в България.

В обръщението си към възпитаниците и преподавателите проф. Танев подчерта изключителната важност на професионалното образование в България и добави, че единственият правилен път за развитието както на обучението, така и на бизнеса е те да вървят заедно в една посока. Министърът припомни също така наложилата се вече от повече от два века българска традиция за инвестиране в бъдещето посредством образование на подрастващите и обучението им в професионален план.

Проф. Танев поздрави както ръководството на Висше училище Колеж по телекомуникации и пощи, така и техните партньори от страна на бизнеса на Хюлет-Пакард за тяхната инициатива и увери, че в негово лице Министерството на образованието и науката ще продължава да подкрепя подобни начинания и ще полага всички усилия за стимулиране на такъв вид сътрудничество.  Проф. Танев също така отбеляза значението на подобен род  възможности за бързото професионално развитие на младите хора в България, както и за възможността по този начин те да остават в родната си страна.

Министърът се обяви в подкрепа на развитието на колежите в България с цел превръщането им в интегрална форма за преход между средното и висшето образование.

Източник: Пресцентър на МОН