Мнения

Министърът: Образованието и науката гарантират икономически ръст и социална устойчивост

„За нас образованието и науката са инвестиция, която ще гарантира ръст, най-вече икономически, но и социална устойчивост, която е изключително необходима, не само в големите градове, а дори в най-малкото населено място в страната”, обясни на пресконференция вчера министърът на образованието и науката доц. д-р Румяна Коларова.

Тя изреди четирите най-важни документа, които Министерството на образованието и науката  успешно е придвижило през последните два месеца.

Това са:

Планът за действие и Националната стратегия за развитие на педагогическите кадри 2014-2020
Планът за действие и Актуализираният вариант на националната стратегия за научните изследвания в Република България 2020
Актуализираната стратегия за развитие на висшето образование в Република България
Планът за действие към нея и Стратегията за развитие на професионалното образование и обучение в Р България за периода  2015-2020.

Министър Коларова посочи още, че безпроблемното започване на учебната година във всички населени места също е сред основните задачи на Министерството на образованието и науката, която тя смята за успешно изпълнена, защото за много кратко време е направена организация и са ремонтирани в спешен порядък училищата, пострадали от природните бедствия.