Министърът недоволен от комуникацията между ДАБ и МОН по казуса в Калище

Комуникацията между МОН и ДАБ (Държавната агенция за бежанците) не е на необходимото ниво по отношение на казуса в с. Калище, обяви министърът на образованието доц. д-р Румяна Коларова.

От ДАБ поискаха промяна на наредбата, отнасяща се до деца на бежанци, които да могат да бъдат записвани в училище, без да полагат изпит по български език.

“До този момент от ДАБ ние нямаме абсолютно никаква официална информация”, заяви министърът на образованието Румяна Коларова.

Тя е писала писмо до ДАБ. Единствената информация, стигнала до министъра е, че от агенцията са се опитали да се свържат по телефона с началника на Регионалния инспекторат по образование в Перник с желание 3 деца да отидат в училището в град Земен. Според нея обаче няма време да се подготвят родителите и децата за новите ученици.

Държат ни в неведение, не може с разговор по телефона да се уреждат тези неща, има документи, които трябва да бъдат подписани, недоволна е Коларова.

До този момент от ДАБ не са предприели никаква стъпка за промяна на въпросната наредба. Трябва да се предприемат мерки, които да имат институционална тежест, посъветва министъра на образованието.

Коментари във Facebook