Училища

Министърът на спорта откри училищен турнир

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков откри второто издание на училищния футболен турнир „Купата на Coca-Cola: Играй с нас!“, информират от пресцентъра на спортното министерство.

Надпреварата е за ученици на възраст между 12 и 14 години и една от целите му е насърчаване на младите хора към активния начин на живот чрез спорт.

„Радостен съм, че за втора поредна година се организира този турнир и че разширява територията на мероприятието като вече ще има състезания в Пловдив, Варна и Бургас. Нашата цел е да обхванем повече подрастващи и тази инициатива спомага точно за това“, каза министърът, който поздрави и миналогодишните първенци от столичното 78 СОУ „Христо Смирненски“.

„Нека има спортсменство и феърплей. Пожелавам успех на всички участници и давам старт на второто издание на турнира“, каза на откриването министър Нейков.

През тази година съревнованието придобива национален мащаб и ще се проведе не само в София, а и в Пловдив, Варна и Бургас. Надпреварата се организира за пръв път в България през миналата година в партньорство с Министерство на физическото възпитание и спорта като част от националната кампания „Аз обичам спорта“, Министерство на образованието, младежта и науката и Столична община.

В първото издание се включиха над 500 ученика от Столична община, а в спортните игри по време на турнира участваха повече от 5 000 души в подкрепа на активния начин на живот. Голямата награда за отборът-победител, за която тази година ще се борят представители на повече от 150 училища, е международен футболен лагер в Италия.

Партньори на инициативата тази година освен Министерство на физическото възпитание и спорта, Министерство на образованието, младежта и науката, Столична Община са и Община Пловдив, Община Варна и Община Бургас.