Училища

Министърът награди директори на училища

На 14 май 2013 г., министърът на образованието, младежта и науката чл.-кор. Николай Милошев удостои с ежегодната награда „Св. Иван Рилски“ директори на училища в страната, информира пресцентърът на МОМН.

Виктор Петков Кръстев – директор на СОУ „Хр. Ботев“ – гр. Враца, Мария Василева Семерджиева – директор на Ресурсен център – гр. Смолян и Емилия Славчева Иванова – директор на Националната търговско-банкова гимназия – гр. София, получиха наградата, която се връчва за високи постижения и принос в образователното дело и е във връзка с честването на Деня на Св. Св. Равноапостолни Кирил и Методий, чийто празник по календар е на 11 май.

На тържествената церемония, която се състоя в галерията на Рилския манастир, преди да връчи наградите  министър Милошев сподели:

„Тук, на това свято място няма как човек да не се замисли за това колко важно е изграждането на човешкия потенциал на нацията – нашите деца, които и днес са тук с нас. Това е обща задача, обща цел на всички А първенците, които най-много са направили в тази сфера, трябва да бъдат приветствани именно на това свято място. И през следващите години всеки от нас може да даде още повече от себе си, за да видим една процъфтяваща България“.