Учители

Министърът: Моята задача е да върна авторитета на учителя

„Моята политическа задача, като министър на образованието и науката, е да положа всички възможни усилия за връщането на авторитета на учителската професия в България“, категорична е в интервю за в-к „АзБуки“ министърът на образованието и науката Меглена Кунева.

„Затова и правя всички тези срещи с тях, затова и ще направим Учителския събор през юни. Разбирам колко е важно финансовото измерение, но по време на срещите научавам, че не е единственото – важно е също учителите да усещат подкрепата на Министерството, да виждат възможности за развитие“.

„Такива има много през Оперативната програма и ще направим всичко възможно те да стигнат до максимален брой училища и учители. Бих искала да използвам случая и да пожелая на българските учители хубав месец май – месецът, през който те виждат плодовете на своя труд“.

„Бих искала да отправя едно ясно послание, което няма връзка нито със сегашния, нито с новия закон за образованието. Агресията в обществото ни, която се вижда и в училищата, и в отношението на родителите към учителите, е нещо недопустимо и срещу нея ще се борим с всички сили. Затова е толкова важно да говорим колкото се може повече колко важен за развитието на здраво общество е българският учител“, допълни тя.