Мнения

Министърът: МОН създаде цяла година комфорт и за системата и за правителството

„Върша работата си, имам ангажимент към правителството, към премиера. Не ми се вярва, че работата, която имам да върша, не кореспондира с интересите на излъчилата ме партия, че това е повод да бъда атакуван като политически неудобен“, коментира в интервю за „24 часа“ министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев.

„Имам самочувствието, че екипът ми е много добър и че съм успял да го скрепя. Моята работа е всичко да върви така, че системата да е спокойна. Мисля, че сме излели основите на една дълбока реформа в нашия сектор. Нашата работа би следвало да бъде преценявана с много добра оценка“.

„Какво свършихме: Закона за предучилищното и училищното  образование, промените в Закона за висшето образование, в Закона за развитие на академическия състав, в Закона за насърчаване на научните изследвания. Остана само още един, който ще е готов скоро, знаете моята отдаденост на въпроса с професионалното образование! Към това трябва да прибавим осигурените 1, 3 млрд. по Оперативната програма за наука и образование за интелигентен растеж, промените във Фонда за научни изследвания. Помогнахме немалко на различни университети и училища . За следващата година бюджетът за образование е увеличен със 140 млн. лв. Не мисля, че това министерство представлява каквато и да било заплаха за тази или онази партия. Обратното, ние създадохме цяла година комфорт и за системата, и за правителството“, категоричен е Танев.