Учители

Министърът: В МОН вече направихме един “референдум“

„В МОН вече разиграхме темата за референдумите, при това доста успешно и сега работим в съответствие с получените резултати“, обяви в ефира на Дарик министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова.

Става дума за анкетата по въпросите за програмите по български език и литература, на които са отговорили около 4500 от 5000 учители по предмета.

„Вече стъпваме на техните отговори. И съм убедена, че решенията, които ще се вземат, ще бъдат правилни, защото учителите са тези, които знаят, в мрежата учителите, реалните учители са тези, които знаят кое е най-доброто за нашите деца“, категорична е Клисарова.

Темата с това какво да се учи също трябва да се разглежда внимателно, защото всеки преподавател има своите аргументи за това, предметът му да има превес над някой друг.

„Според всички учители по български часовете по български трябва да са повече. С много сериозна мотивация, да. Но така казват и учителите по математика, колко мисленето развива математиката, 100% истина, и трябва да има много часове и по математика. Но децата не могат да не знаят история, защото който не си знае историята, той няма как да върви напред. Е, тогава? А информационните технологии, какво правим без тях в нашето ежедневие? Същото ще кажат специалистите по биология и химия“, обясни още Клисарова.