Мнения

Мимикрия ли е реформата в образованието!?

„Всички стандарти са преписаните под ново заглавие съществували преди наредби. Това ли е реформа? А това безумно приобщаващо образование?! В много училища до ден днешен още не е влязъл ресурсен учител! На всички документи, издадени от Кунева и компания трябва да се направи изключително задълбочен „преглед“ в посока към възтържествуването на здравия разум…“.

Към това призова преподавател, според който реформата в образованието не само не е успешна, но и е замислена по неправилен начин. Според друг учител, разликата в оценяването, в целите на образованието е причина да наричат българите „функционално неграмотни“.Той също се обяви за ремонт на документи, издадени от предишното ръководство на МОН.

Сред преобладаващите мнения на преподаватели за образователната е и това: „…Има един огромен проблем в нашето образование и за мен той се нарича ЕКСПЕРТ, независимо дали канцеларията му е в МОН или РУО. Експертите могат да бъдат само хората, които работят на терен, т.е. в класната стая. Реформата, която ни предлагат е безсмислена статистика и никому ненужна бумащина…“.

ВЕНЦИСЛАВ ЖЕКОВ

Източник: teacher.bg