Училища

Милена Дамянова откри музейна сбирка “Спомени от училището“

Заместник-министърът на образованието, младежта и науката Милена Дамянова откри в 125 СОУ „Проф. Боян Пенев“ музейна сбирка „Спомени от училището“, посветена на развитието на българското училище във времето.

Тя честити новата учебна година на учениците и учителите. Дамянова пожела „тази година започне с повече вяра, с повече надежда, с повече  мъдрост, и разбира се с повече любов между нас, което означава, че приятелството и нравствеността трябва да бъдат винаги сред вас!”.

„Музеят е  доказателство за това, че наистина това е едно училище за личности, какъвто е надписът на самото училище – „Училище с лице, училище за личности“. Тези експонати ни връщат доста години назад. Bих искала вие да си спомняте всички дни във вашето училище, не с носталгия, защото един ден ще има и малко носталгия, но да си ги спомняте с  много голямо желание и тези спомени да ви карат да вървите напред  и да търсите винаги доброто, да търсите винаги успеха“, каза зам.-министърът.

Тя обеща и свой подарък за музея – сбирка с всички закони за българското образование, включително и екземпляр на проекта за нов закон, който чака приемане от парламента.

Прочетете още за събитието