Мнения

Милена Дамянова откри кампанията “Участвам и променям!“

Заместник-министърът на образованието, младежта и науката Милена Дамянова днес даде старт на националната кампания „Участвам и променям!“ в 105 СОУ „Атанас Далчев“ в столицата. Инициативата е ориентирана към осъществяване на гражданско и здравно образование в училище през учебната 2011/2012 година.

„Участвай и променяй!“ – така зам.-министър Дамянова се обърна към учениците от 105 СОУ, любопитни да се запознаят с проявата, предава Пресцентърът на МОМН.

Тя обясни на децата, че кампанията по гражданско и здравно образование ще се провежда през цялата учебна година, като 3 седмици ще бъдат посветени на социалното благополучие, психичното и физическото здраве на учениците. Дамянова подчерта, че и сега са застъпени тези теми в училище, но идеята е те да се покажат на практика, за да предизвикат интереса на децата.

Обучението в дух на демократично гражданство, здравословния начин на живот и конструктивното поведение на учениците ще се провежда под различни форми: в часа на класа, клубни дейности, състезания, изложби, спортни празници, игри, викторини, екскурзии, доброволчески акции, тренинги, групови занимания и др.

Още за кампанията