Ученици

Милена Дамянова награди призьорите на “Европейско кенгуру“ 2012

Вчера, 26 юни 2012 г. в МОМН заместник-министърът на образованието, младежта и науката Милена Дамянова връчи грамотите на учениците, класирани на първите места на националния кръг на математическото състезание „Европейско кенгуру“ 2012, предава пресцентърът на образователното министерство.

Милена Дамянова поздрави участниците в състезанието, техните учители, родители и гости, дошли да споделят радостта от постигнатия успех с думите:

„Аз не съм математик, филолог съм, но съм горда, че днес имам удоволствието да връча тези награди, да ви поздравя. За мен наистина е голямо удоволствие да ви посрещна тук, в Министерството на образованието, младежта и науката и то не по какъв да е случаен повод, а за да ви връчим наградите, които вие съвсем заслужено сте си извоювали.  Бих искала да ви пожелая много здраве, много късмет, все така да обичате математиката, защото за да достигнете до тук, това означава, че вие изпитвате удоволствие от това да решавате  задачи. Да обичате този предмет, който никак не е лек, но е изключително важен, за което наистина ви поздравявам“.

Заместник-министър Дамянова призова присъстващите учители и родители да подкрепят своите деца, защото тяхната подкрепа е изключително важна за това всеки ученик да следва сърцето си,  да следва своите интереси и да се развива успешно.

За първи път математическото състезание „Европейско кенгуру“ е проведено през 1991 г. на френски език. Днес в състезанието участват повече от 6 милиона ученици от различни държави, а в България – над 16 000 ученика.

В националния кръг на 22. издание на „Европейско кенгуру“ участваха 448 ученика, 20 от които завоюваха  призовите места.

Списъкът с наградените може да видите ТУК