Училища

Мизерия в училище след близо едногодишен ремонт

Продължилият една година ремонт на училище „Найден Геров” във Варна завърши.

Това се случи почти четири месеца след началото на учебната година. За изненада на родителите тоалетните са останали в старото мизерно състояние.

Във вторник Янко Митев и други родители на ученици от училището се организирали да почистят класните стаи след основния ремонт на сградата. Той е възмутен, че след продължилия цяла година ремонт, заради който учениците са разпределени в други сгради, тоалетните не са пипнати и са в окаяно състояние.

От общината казват, че в обществената поръчка са заложени за ремонт само  две тоалетни за деца с увреждания. Останалите щели да се ремонтират за сметка на местния бюджет.

„Тоалетните не бяха предмет на този ремонт. Предстои да бъдат ремонтирани и вече имаме получени пари по сметките на Община Варна“, обясни пред Nova директорът на училището Мария Нестерова.

От Обществения съвет на училището обаче казват, че не разбират скандала, който се развихри. Янко Митев е категоричен, че ако не е гневният му пост във Facebook, никой нямаше да се задейства.

Оказа се, че Община Варна бързо е превела 30 000 лева за отделен ремонт на тоалетните, които обаче ще си останат с клекала. Директорът обясни, че според становището на ХЕИ те трябва да са такива, защото е по-хигиенично.

Твърдят, че ремонтните дейности ще приключат окончателно до Нова година, след което учениците ще могат се върнат в любимото си училище.

Източник: nova.bg