Мнения

“Мениджър за един ден“ – учене чрез практика

„Мениджър за един ден“ промотира метода на учене чрез практика и насърчава връзката между бизнеса и образованието с цел предоставяне на ранно кариерно ориентиране на младите хора в България.

Всяка година над 1000 ученици и студенти в цялата страна имат възможността да тестват своите умения и планират кариерното си развитие. Те прекарват един ден във водещи български и международни компании и учат директно от топ мениджърите им. Въпреки че са заедно само един ден, много от младежите и техните домакини продължават да поддържат връзка и след това.

Предложения за стажове или работа са често срещана практика към добре представилите се младежи. Една от най-често използваните думи от младежите след участието им в „Мениджър за един ден“ е, че то е било „трансформиращо“.

Заместник-министър Николай Денков присъства на откриването на инициативата „Мениджър за един ден“ в Хотел Балкан, където се събраха представители на приемащите ведомства и включените в тазгодишната инициатива млади хора.

Заместник-министър Костадин Костадинов запозна двете си заместнички с ресора, за който отговаря –  наука и научни изследвания, както и  с провежданата политика на МОН с визия за идващите 20 – 30 години.