Мнения

Мелинда Гейтс: Използвайте технологиите, за да направите света по-добър! (видео)

Използвайте съвременните технологии в каузи, които могат да направят света по-добър! Това призова Випуск 2013 от университета Дюк съпругата на основателя на световния софтуерен лидер Майкрософт Бил Гейтс Мелинда.

Самата тя е завършила в Дюк през 1986 г. като бакалавър по компютърни науки, а година след това и като магистър по бизнес администрация. В продължение на 16 години е била член на управата на университета.

Фондацията, която носи имената на семейство Гейтс е дарила $ 20 млн. през 1998 г.

Тази неделя, 12 май, докато ние в България се тресяхме от политически страсти, тя даде няколко много важни напътствия на завършващите Дюк, които в същия ден влязоха в друго не по-малко важно училище – това на живота.

„Искам да ви окуража да отхвърлите циниците, които казват, че технологиите ограничават познанията ви и преживяванията ви в околния свят. Моля ви, не позволявайте никому да ви накара да повярвате, че сте елементарни хора, само защото редовно обновявате статуса си в интернет“, каза тя.

„В живота ви, обещавам ви, ще имате много възможности да използвате технологиите, за да разширите вашия свят, да срещнете много различни хора и да поддържате връзки с нови и нови хора, които сте срещнали“, допълва още Мелинда Гейтс.

„Използвайте технологиите, за да направите това, което е в сърцата ви“, призова още тя.

Вижте видео с речта на Мелинда Гейтс

Прочетете изказването й пред студентите в Дюк тук (източник: dnevnik.bg)