Мнения

Международно изложение “Образование без граници“

От петък 16 март до неделя, 18 март, НДК ще е домакин на международното изложение „Образование без граници“, който се организира в партньорство със Столична община и над 60 медийни партньори.

През изминалите години изложението доказа, че в България може да се създаде реномиран и престижен международен образователен панаир, на който два пъти годишно всички ученици, студенти и родители могат да се срещат с най-големите образователни институции от цяла Европа, САЩ, Канада, Азия. Само за две години на форума присъстваха участници от над 27 държави, което прави събитието единственото подобно на Балканите. Техните имена респектират и показват, че България има място на сцената на световното образование.

Освен образователни организации – училища, университети и езикови организации, в проекта се включиха световни държавни образователни организации, много посолства и чуждестранни министерства, образователни асоциации и фондации.

Образование без граници e единственото българско образователно събитие, което е подкрепено от Европейския съюз – Програми CORDIS & TED.

Тазгодишното издание на „Образование без граници“ ще предостави актуална информация за европейските младежки програми. Ще бъдат разпространени материали, с които може да се кандидатства по всички европейски програми на Европейския съюз.
 
Входът за посетители на форум „Образование без граници“ е свободен след направена onlinе – регистрация (на www.edu-fair.eu) или на място по време на самото изложение.

РАБОТНО ВРЕМЕ ЗА ИЗЛОЖЕНИЕТО

От 10:00 до 19:00 ч. – ПЕТЪК и СЪБОТА.
От 10:00 до 16:00 ч. – НЕДЕЛЯ (18.03.2012 г.)