Институции

Международна конференция: Човешките права на потребителите в интернет

Бурното развитие на интернет, довело, от една страна, до бум на социалните мрежи, онлайн медиите, блогърството, а от друга – до стремежи за цензуриране, филтриране и блокиране на съдържание, прибави нови неочаквани измерения на темата за основните човешки права.

Международната конференция „Човешки права на потребителите на интернет“ се организира съвместно от Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ и Центъра за изследване на демокрацията с подкрепата на Съвета на Европа във връзка със световния Ден на човешките права – 10 декември, и председателството на Комитета на министрите на Съвета на Европа от Република България.

Конференцията ще се проведе в хотел „Хилтън“ в София и в нея ще вземат участие български и международни експерти от различни институции и организации, представители на бизнеса и на политическия елит и е посветена на председателството на Съвета на Европа от Република България. Нейната цел е да представи основните документи на Съвета на Европа в областта на защитата на основните човешки права на потребителите на интернет и да даде възможност за широка дискусия за възможностите и начините за гарантиране на тези права.

Експерти в областта на човешките права, свободата на словото, управлението на интернет, международното и европейското частно и наказателно право ще обсъдят различните аспекти на човешките права от гледна точка на спецификите на новите информационни и комуникационни технологии и дигиталното общество.

Участието е безплатно.

Работни езици: български и английски, осигурен е симултанен превод

Още информация