Мнения

Международен форум във Виена кани софтуерни инженери от България

За трета поредна година във Виена ще се проведе Конференцията на австрийските софтуерни разработчици WeAreDevelopers. На 11 и 12 май 2017 в австрийската столица ще се съберат над 2000 разработчици и мениджъри от сферата на информационните технологии.

Фокусът на програмата ще бъде върху разработването на уеб и мобилни приложения и софтуерни разработки, както и върху актуалните тенденции като виртуална реалност, умни устройства, роботика и изкуствен интелект. Предварителната продажба на билети започва още през декември. Редовната цена е 199 евро, но първите закупени билети бяха пуснати на промоционална цена от 39 евро, а в момента се продават по 59 евро.

За кратката си история Конференцията на софтуерните инженери набира все повече популярност. Ако на премиерното издание през 2015 в нея участват едва 200 души, то през следващата година те са вече 500. На предстоящата конференция за първи път ще има и участници от чужбина. Организаторите канят софтуерни разработчици от Централна и Източна Европа да се включат във форума. В изложбената зала Марксхале на площ от 7000 кв.м. ще бъдат представени. 

Източник: uchi.bg