Мнения

Международен ден на младежта в Борисовата градина

На 12 август 2011 г. от 16:00 часа в Борисовата градина Министерството на образованието, младежта и науката организира празнично честване на Международния ден на младежта.

Партньори на тази инициатива са Национален център „Европейски младежки програми и инициативи“, Виваком, Минерална вода Девин, Сити TV, БГ радио и вестник АЗ БУКИ.

Събитието ще започне с младежка работилница, където младите хора ще демонстрират различни дейности и умения, съобщава сайтът на МОМН.

Министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов ще обяви победителите в Националния конкурс за художествена фотография на тема „Младежта в сезони“ и Националната доброволческа кампания „Промяната започва от теб“, проведена на сайта на Фейсбук, която към края на месец май получи одобрението на 46 473 млади хора.

Младежкият хепънинг ще продължи до 22 часа в приятната компания на Калин Вельов, Теодор Койчинов и Раул Торес с латино ритми и добро настроение.

Международният ден на младежта се провежда всяка година на 12 август като тази година е по-специална, тъй като на този ден изтича международната година на младежта, по време на която се проведоха множество младежки инициативи по всички точки на света  под мотото „Нашата година! Нашият глас!“.