Ученици

Медиакафе – конкурс за кратък български филм

Темата на изданието за 2015-а година е „Улицата. Зад ъгъла“. Провокацията към участниците е да уловят „уличната култура“ – но не повърхностната култура, която се показва за туристите, а културата, животът „зад ъгъла“ – тази култура, която не е „осветена от прожектори“ днес, но тя е била винаги там – и вероятно ще остане там.

Конкурсът е отворен за студенти, както и ученици – 9 – 12 клас, които имат възможност да предоставят свои видео творби, без жанрово ограничение. Всички постъпили творби ще бъдат оценени от изявени личности в културната и образователна сфера в България, а победителите получават различни финансови, материални и нематериални стимули.
В конкурса може да участват студенти (бакалавър, магистър, докторанти) във всички университети, както и гимназисти от 9 до 12 клас. Единственото ограничение за филма е във времетраенето да е с продължителност до 10 минути.

Филмът трябва да е създаден специално за конкурса и да не нарушава чужди авторски права. Няма ограничения за подхода към темата – филмът може да е игрален, документален, интервю, анимационен, черно-бял, ням и прочее. Филмът трябва да е предоставен в подходящ формат (mp4, wmv и подобни. За конкретни въпроси, може да пишете на мейла). Препоръчително е филмът да е на български език.

Краен срок: 22 ноември 2015 г.

Още информация