Мнения

Меглена Кунева: Имаме много да наваксваме

„На основата на приетите промени в Закона за висшето образование предстои да внесем в Министерския съвет подзаконови актове, които да осигурят изпълнението на закона“, обяви от трибуната на Народното събрание по време на последния парламентарен контрол министърът на образованието и науката Меглена Кунева.

„В понеделник ще проведа среща с ректорите, на която ще обсъдим възможностите, които промените в закона дават на висшите училища. Разработваме и промени в Закона за професионалното образование, свързани със Закона за предучилищното и училищното образование, които да предложим на вниманието на Народното събрание в началото на месец май“.

„Предстои и голямата тема за по-дълбока реформа в професионалното образование, колегите завършват един вариант на законопроект, който очаквам да видя в близките дни, и след това да има широка дискусия“, обясни министър Кунева.

„Така че очаква ни много и интензивна работа, защото има какво да наваксваме. Разчитам на Народното събрание да подкрепя добрите законодателни инициативи в областта на образованието и науката“, допълни тя.