Училища

Математическата в Плевен се стяга за празници

Математическата гимназия в Плевен се стяга празник, отбелязва местният вестник „Посредник“. Младите математици ще отбележат годишнината от рождениеот на патрона на училището Гео Милев (роден 1895 г.), която се чества на 15 януари. Освен това датата слага началото на редица инициативи, които ще отбележат половин вековния юбилей на школото, който е догодина.

„Идеята е целият празник, който е на училището, да се проведе само в училище и в него да се включат всички – всеки със своя интерес. А интересите в нашето училище са разнообразни и се надяваме всеки да намери своето място в празника“, споделя пред изданието директорката Ирена Борисова.

Тя Борисова сподели още, че именно в контекста на предстоящи юбилей гимназията се връща към традицията празникът на училището да е през януари, както това е било повече от 20 години в историята на Математическата.

„Имаме още много идеи и желания, но тях ще ги осъществим във времето до месец май. Те ще са последователни стъпки от честването на Гео Милев към отбелязването на юбилея“, обясни още Борисова.