Училища

Маскирани и въоръжени нахлуха в столична гимназия

Маскирани и въоръжени с метални пръти и бухалки са нахлули в сградата на Професионалната гимназия по механоелектротехника в София., съобщава БНР.

Инцидентът е станал в късният следобед вчера. Нападателите са издирвали вероятно някой от ученик, смятат очевидци. Охраната и учителите са повикали полиция, но докато служителите на МВР пристигнат на място, маскираните са успели да избягат. По случая се води разследване. МВР издирва нападателите. Няма пострадали при инцидента.

Вчера около 16 и 15 часа двама души нахлуват в училището. По разкази на ученици те търсили десетокласник, защото той е общувал с приятелката на един от двамата във Фейсбук. Мъжете са боксьори, както и момчето, което те търсили, съобщава БНТ.

Директорът на училището Мардирос Зовикян коментира, че не е очевидец на събитието. Бил е в час, когато са го извикали по телефона, че в сградата са влезли външни лица. Опитал се да ги пресрещне, хванал единият, но той се изплъзнал.

В училището има портиер, дежурен учител и главен учител, които подпомагат пропускателния режим, но до инцидента се стигнало вероятно заради късна реакция на дежурния учител.

Нападателите не са посягали на никого, само са търсили въпросното момче, което обаче е било добре прикрито и не са успели да го намерят. Видеокамери са заснели нападателите, като кадрите вече са предадени на полицията.

Източник: news.bg