Училища

Марияна Банчева откри спортна зала в Ловеч

Заместник-министърът на образованието, младежта и науката Мариана Банчева взе участие в тържественото откриване на новата спортна зала в  Гимназията за чужди езици „Екзарх Йосиф І“ в град Ловеч, предава пресцентърът на МОМН.

„Радостно е да видиш сбъдната една дългогодишна мечта“, каза тя пред младите хора като прочете и поздравление от името на служебния министър проф. Николай Милошев.

Лентата на новата зала прерязаха вицепрезидентът Маргарита Попова и директорът на гимназията Радослав Хитов. Спортното съоръжение бе построено за по-малко от шест месеца като инвестицията е в размер на 1 млн. лева.

На церемонията присъстваха кметът на Ловеч Минчо Казанджиев, областният управител Ваня Събчева, възпитаници и преподаватели в гимназията.

По-късно абитуриентите на най-старото езиково училище у нас получиха от вицепрезидента Попова и от заместник-министър Банчева сертификатите си за владеене на немски език.

„Знайте, че по пътя си ще имате много препятствия. Нужни са ви постоянство и сила, за да ги преодолявате и да се реализирате успешно в живота“, каза Марияна Банчева на зрелостниците.

След официалната церемония зам.-министърът заедно с учениците засади кипарис в двора на гимназията в чест на Деня на Европа.