Ученици

Марин льо Пен : Мигрантите да плащат за обучението на децата си!

Лидерът на Националния фронт Марин льо Пен обяви, че ако бъде избрана за президент на Франция догодина, ще забрани на децата на мигрантите без документи да посещават училище безплатно. Безработните законно пребиваващи чужденци пък ще трябва да плащат част от училищната такса на своите дъщери и синове, предаде „Франс прес”.

„Нямам нищо против чужденците, но ще им кажа: Идвайки в страната ни, не очаквайте да ви поемем на гърбовете си, да се грижим за вас, децата ви да учат безплатно, с това вече е свършено!“, заяви Марин льо Пен на среща със журналисти.

Изискването за финансов принос на чужденците, за да посещават децата им училище, е практика в много страни по света, допълни тя.

Във Франция всички деца имат право на безплатно образование независимо от административния статут на родителите им. Чужденците без документи и с временен статут също могат да разчитат на безплатни грижи след тримесечно пребиваване в страната.

Крайнодясният политик, която според всички допитвания ще стигне до втори тур на президентските избори, разкритикува и социалните помощи за възрастни хора, от които при определени условия могат да се ползват и някои имигранти.

Като цяло обмисляме ограничаване на достъпа до безплатно ползване на някои държавни услуги и социални помощи за чужденци, които пристигат в страната и още не са плащали вноски и данъци, каза Льо Пен.

Източник: btvnovinite.bg