Училища

Малко над 200 лв за лятна занималня в училище

12 лв. на ден излиза лятната занимания в училище. Така например в столичното 137 СОУ „Ангел Кънчев“ се организират занимания за деца между 1 и 4  клас през летните месеци, информира „Монитор“.

Родителите могат да са спокойни, че децата им ще са в сигурни ръце от 8 до 17:30 ч докато те са на работа.

Програмата включва занимания по интереси като обучение по английски език, образователни и спортни игри, логически задачи и приложно изкуство. Освен това преподавателите организират и посещения на зоопарк, куклен театър, музея на Земята и хората и др.

Продължителността на заниманията и конкретната тема се определят от дежурния учител по график, според състава на групата. Програмата може да се променя по предложение на дежурния учител, при организиране на по-продължителни дейности, извън територията на училището като кино, поход,басейн и др. Разходите за извънучилищните занимания се поемат от родителите.

Седмичната такса за занималня излиза 60 лв. а за месец около 240 лв. Ако родителите изберат да запишат детето си за цял месец, могат да се възползват от 10% намаление. Пакетът включва заниманията на децата и храната. За тях са предвидени две закуски  – сутрешна и следобедна, и обяд.

Занималнята вече работи по график и ще бъде отворена до края на юли.