Мнения

Майкрософт ще продава таблети в училищата с голяма отстъпка

Устройства Surface RT с много сериозна отстъпка за средни училища и университети в 25 страни ще пусне Майкрософт като част от мащабна своя инициатива по техническа обезпеченост на учебните заведения.

Компанията ще доставя своите устройства Surface RT с отстъпка от 54% до 60%, в зависимост от конфигурацията.

Програмата на софтуерната компанията от Редмънт ще действа до края на лятото, съобщи The Next Web, цитиран от TechNews.bg

Училища и университети ще купуват само един модел Surface RT с вградени 32 GB памет за 199 долара без клавиатура, за $249 в комплект със сензорна клавиатура Touch Keyboard Cover и за $289 с механична клавиатура Type Keyboard Cover. За сравнение, на американският пазар тези конфигурации на таблета се продават съответно за $499, $599 и $629.

Програмата действа от 17 юни и ще приключи на 31 август. Таблети с отстъпка могат да си купят училища, които предоставят пълно средно образование, както и университетите.

За световния софтуерен лидер образованието е сред основните приоритети и като своя мисия компанията приема помагането на учебните заведения, учениците и преподавателите да реализират своя потенциал.

Surface е един сериозен инструмент на обучение, припомнят от Майкрософт.