Учители

Майкрософт стартира глобалната програма “Учител-експерт“ за учители-новатори


Майкрософт стартира инициативата „Учител-експерт“
(Microsoft Expert Educator), която е част от глобалната програма на компанията „Партньори в познанието“. “Учител-експерт“ е едногодишна кампания, създадена да отличи лидерите с глобална визия за образованието, които използват технологиите за ефективно обучение и постигане на високи резултати от учениците.

Участниците в програмата ще работят в тясно сътрудничество с Майкрософт, следвайки иновациите в образованието. Те ще могат да споделят и популяризират своите идеи за ефективното използване на технологиите в образованието.

Да кандидатстват са поканени инициативни преподаватели от цял свят, които със страст преследват високи резултати в работата си и умеят да вдъхновяват учениците си, да ги мотивират да мислят нестандартно и да ги научат да работят екипно. От кандидат учителите-ескперти се очаква да са изобретателни и с предпиемачески дух, да бъдат проводници на промяната в образованието чрез новите технологии.

Всички учители, които искат да се включат, трябва да се регистрират до 30 юли 2013 г. онлайн: http://www.pil-network.com/Auth/Join?returnUrl=/Campaigns/GlobalForumSweeps

Педагозите, които участват в инициативата „Учител-експерт“, ще получат покана да присъстват заедно със свои колеги от цял свят на Световния образователен форум „Партньори в познанието“ през ноември 2013 г. Те ще имат възможност да използват безплатни технологии за своите училища, да споделят опита си със световно известни и признати специалисти в областта на образованието, да се консултират в рамките на програмата „Партньори в познанието“ и да се развиват професионално.

„Партньори в познанието“ е ключова инициатива в Microsoft YouthSpark, която осигурява безплатен достъп до продукти и услуги на Microsoft като Office365 for Education. Тя позволява съвместна работа в реално време с деца и учители, които могат да създават групови задачи и лесно да споделят информация. Microsoft подпомага българското образование в дългосрочен план и през последните 10 години компанията е инвестирала повече от 2 млн. щатски долара чрез програмата си „Партньори в познанието“ и други съпътстващи инициативи.

YouthSpark обединява редица младежки програми на Microsoft, в т.ч. „Партньори в познанието“, DreamSpark и Imagine Cup, и има за цел да създаде възможности за 300 млн. млади хора в над 100 страни през следващите 3 години. Официалното представяне на YouthSpark в България се състоя през февруари т.г. и включваше редица активности, сред които и връчване на грант от $ 49 200 на Сдружението на възпитаниците на Стопанския факултет на СУ „Св. Кл. Охридски“ за реализацията на проекта им „Кариера в ИТ“ (CareerIT).