Мнения

Майкрософт пусна нови функции в Office Web Apps

Екипът в Майкрософт, отговарящ за поддръжката и качеството на Office Web Apps съобщи, че на база обратната връзка с потребителите, ще обогати продуктите с нови функции.

„Малко повече от година след като пуснахме уеб приложенията, ние имаме достатъчно основание въз основа на събраната от потребителите информация да пуснем нови функции. Благодарим сърдечно на всеки, който сподели с нас мнението си„, споделя продуктовият мениджър Джени Френч в официално изявление.

Какво всъщност е новото?

По-важните промени са в Excel. Новост е класическото за Excel, но до момента невъзможно в Web Apps обединяване (Merge cells) и автоматично побиране на клетки. Изобщо подобряването на форматирането на клетките е едно от нещата, за които потребителите на услугите са държли най-много, обясняват от екипа, разработващ приложенията.

За да се спестят време и усилия, от Майкрософт дават възможността вече да се принтират файлове директно от Excel Web Apps в браузъра. Така не се налага файлът да се сваля на компютъра, на който се работи в момента. Допълнително неудобство е, ако той не е собственият ни. С новата функция работата с документите е по-лесна и по-бърза.

Вече свободно може да се използва десният бутон на мишката по клетките в Excel. При натискането му „пада“ стандартното меню, което дава възможност на потребителя да отреже текст, да го копира или постави където желае, както и възможност за работа с хипервръзки.

Виж примерен файл, създаден с Excel Web App

Потребителите на OneNote, които използват таблети споделят, че имат сериозна нужда от инструменти за чертане, подчертаване с помощта на специалната тъч-скрийн писалка. За тях вече е направен инструмент, който имитира ефектът на мастилото върху екрана. Подчертаване, заграждане, писане на бележки и др. вече стават по-лесно (виж снимката).

Основното желание на хората зад Web Apps е да ги направят надеждни и лесни за използване. Актуализацията, която е направена води точно до това. От екипа са категорични, че ежедневният контакт между тях и потребителите ще продължи.