Мнения

Майкрософт представя Office 365 в България

Майкрософт обяви, че Microsoft Office 365, услуга за производителност от следващо поколение в облака за малки, средни и големи компании, вече се предлага в България.

Office 365 обединява Microsoft Office, Microsoft SharePoint Online, Microsoft Exchange Online и Microsoft Lync Online в една актуална облачна услуга. Новата услуга дава възможност на бизнеса и потребителите в България да закупят Office 365 за първи път.

„Office 365 остава правилният избор за организации и компании от всякакъв мащаб“, заяви Георги Ранделов, изпълнителен директор, Майкрософт България.

„Развълнувани сме да продължим представянето на Office 365, като предоставим на клиентите си технологичните инструменти, от които се нуждаят за разрастване и развитие на бизнеса“.

С Office 365 не се налага потребителите да променят начина си на работа при преминаването към облака, защото пакетът се основава на познати, водещи инструменти за производителност. Така те имат достъп до нови начини за съвместна работа на почти всяко устройство, използвайки добре познатите приложения на Office. В допълнение, компаниите получават надеждността, функциите за сигурност и ИТ контрол, от които се нуждаят в облака.

С Office 365 професионалистите и малките предприятия могат веднага да започнат работа с Office Web Apps, Microsoft Exchange Online, Microsoft SharePoint Online, Microsoft Lync Online и един външен уебсайт в рамките на едва 15 минути, на цената на 5,25 евро на потребител месечно.

Планът на Office 365 за компании за първи път включва и възможност за закупуване на софтуерния десктоп пакет Microsoft Office Professional Plus на базата на текущи плащания. На цена от 19,00 евро на потребител месечно организациите могат да получат Office Professional Plus заедно с електронна поща, гласова поща, фирмена социална мрежа, незабавни съобщения, уеб портали, екстранет, видео- и уеб-конферентни разговори, локални лицензи и постоянна поддръжка по телефона.

Клиентите, които са тествали Office 365, могат да се абонират за услугата и да продължат да използват профилите, които са създали по време на пробния период.