Мнения

Майкрософт представи Windows 8 Release Preview

В първия ден на юни световният гигант и софтуерен лидер Майкрософт представи Windows 8 Release Preview – поредната версия на дългоочакваната операционна система Windows 8.

Предварителната версия, която вече е налична за изтегляне на 14 езика на адрес http://preview.windows.com, осигурява бързо и динамично изживяване, както и нов потребителски интерфейс, който работи еднакво добре както със сензорни екрани, така и с клавиатура и мишка.

След представянето през февруари на Windows 8 Consumer Preview, който беше изтеглен повече от 1 милион пъти през първите 24 часа, Windows 8 се превърна в най-изпробваната операционна система на Майкрософт на всички времена, и с днешното представяне тя влиза в последния етап на разработката си, преди да бъде окончателно пусната в продажба.

„Много сме развълнувани да съобщим, че успяхме да достигнем този важен етап от разработването на Windows 8“ – заяви Стивън Синофски, президент на Windows и подразделението Windows Live в Майкрософт.

Нови приложения осигуряват още по-пълноценно изживяване
Windows 8 Release Preview предлага нови приложения от Майкрософт и партньорите на компанията. Сред тях се отличават приложенията на Bing за пътуване, новини и спорт, както и тези за игри и музика на Xbox, които се интегрират със Zune акаунт. Windows 8 Release Preview включва и значителни подобрения на приложенията за поща, снимки и контакти, които бяха представени с излизането на Windows 8 Consumer Preview. Освен това, Майкрософт работи в тясно сътрудничество със своите партньори, за да предложи приложения от цял свят чрез Windows Store.

На новите приложения от Майкрософт и на десетки хиляди подобрения на целия продукт ще се насладят както партньорите на компанията, така и потребителите, които тестват Windows 8 Release Preview. Това например са повишените възможности за персонализация на началния екран, подобрената поддръжка на няколко монитора, усъвършенстването на начина, по който хората намират и изтеглят приложения от Windows Store, както и новите функции за Семейна безопасност. Новият Internet Explorer 10 дава ново определение на сърфирането в интернет, особено при сензорните устройства. Мрежата е бърза и динамична като всяко приложение, а с новите възможности на Windows 8 Release Preview като „прелистване напред“, тя е също толкова интуитивна. Оптимизираният за допир и ниско потребление на енергия Adobe Flash Player вече е интегриран в Internet Explorer 10, който е и първият браузър, чиято функция „Не проследявай“ е включена по подразбиране, давайки на потребителите по-голям избор и контрол върху личните им данни.

Пътят към Windows 8
На 2 юни 2012 г. Майкрософт ще представи офертата си за преминаване към новия Windows в 131 страни. Потребителите, които закупят отговарящи на изискванията компютри базирани на Windows 7 до 31 януари 2013 г., могат да закупят ъпгрейд към Windows 8 Pro на промоционална цена. Повече информация за офертата за преминаване към Windows 8 ще бъде на разположение допълнително. В допълнение към офертата за ъпгрейд за потребителите, които закупят нови Windows 7 базирани компютри, през следващите месеци Майкрософт ще обяви и други предложения, които ще помогнат на потребителите със съществуващи Windows 7 базирани персонални компютри да преминат към Windows 8 при официалното представяне на операционната система.

През този месец Майкрософт допълнително ще представи предимствата на Windows 8 за бизнеса на конференцията TechEd в Северна Америка.

Повече информация за Windows 8 и как да бъде изтеглен Windows 8 Release Preview е налична на http://preview.windows.com.