Мнения

Майкрософт представи Windows 8.1

В рамките на конференцията Build Майкрософт представи Windows 8.1. Компанията подчерта, че скоро се очакват нови топ приложения за Windows – Facebook, Flipboard и NFL като част от стабилната тенденция за развитие на платформата. В допълнение Майкрософт обяви промени в Windows Store.

Той ще предоставя по-добри възможности за намиране на приложения, базирани на личните предпочитания на потребителите, нови функционалности за търсене в Bing, както и нов изглед в начина на подреждане на приложенията с подобрена навигация.

Windows 8.1 предоставя нови възможности на разработчиците за създаване и продажба на приложения. Потребителите вече ще могат да ползват Windows Store gift cards – лесен и удобен начин за покупка на приложения, книги, игри и съдържание. Клиентите ще имат опцията да заредят предварително своя Microsoft Account до определна стойност в местна валута и в последствие да пазаруват онлайн от Windows Store.

Специално за разработчиците Майкрософт акцентира на предимството от инструменти и ресурси, които компанията може да им предостави:

Bing като платформа, която може да бъде вграждана в устройства, услуги и приложения за Windows;
Версиите Visual Studio 2013 Preview и .NET 4.5.1 Preview на софтуера за разработчици, които могат да бъдат изтеглени от тук;
Майкрософт планира да добави Windows Phone 8 в 4G LTE мрежата това лято с HTC 8XT и Samsung ATIV S Neo. С представянето на Windows Phone 8 потребителите вече теглят над 200 милиона приложения всеки месец като генерират 2 пъти повече приходи на всекидневна база. За да осигури по-добра възвращаемост на инвестициите, следващата версия на Windows Phone ще поддържа приложенията, които се разработват и днес. За ограничен период от време програмистите могат да се регистрират в Windows Phone Dev Center само за 19 щатски долара.

Windows 8.1 вече може да бъде изтеглен. Повече детайли вижте на адрес http://www.preview.windows.com. Снимки, скрийншотове и видео от Build конференцията са налични тук http://www.microsoft.com/en-us/news/events/build/default.aspx.