Мнения

Майкрософт представи официално Internet Explorer 9 в България

Майкрософт България представи официално бета версията на Windows Internet Explorer 9. Сред основните предимства на новата версия на Internet Explorer е това, че браузърът използва цялата мощност на компютъра. Той акцентира върху съдържанието на уеб страниците, като увеличава визуалното пространство и дава възможност на потребителите да видят сайтовете по нов начин. Бета версията на браузъра дава възможност на уеб разработчиците да създават сайтове и приложения, по-удобни за потребителите.

Официалното представяне на IE9 в България

Проучванията на Майкрософт показват, че 59% от времето, прекарано на компютъра, хората отделят за браузване в Интернет. С Internet Explorer 9, компанията се фокусира не върху браузъра, а върху преживяването, което той предлага на потребителите, като им помага по-добре да видят красотата в Интернет. След успешното въвеждане на пазара на Windows 7, операционната система с най-бързо растящ дял в историята, с повече от 175 милиона потребители за по-малко от 1 година, Майкрософт се фокусира върху развитието на браузъра. Internet Explorer 9 e бърз и сигурен браузър, който използва максимално възможностите, които операционната система предоставя. Така потребителите ще се възползват максимално от най-последните иновации в хардуера и операционните системи.

Официалното представяне на IE9 в България

При разработването на новия браузър, компанията се ръководи от стремежа да предостави по-пълноценно изживяване на потребителите в интернет пространството, както и от желанието си да улесни работата на разработчиците при създаването на различни сайтове.

Всичко е по-бързо: Internet Explorer 9 използва пълния капацитет на компютъра

Новата версия на Internet Explorer се възползва от предимствата на съвременния компютърен хардуер и софтуер, за да подобри начина на браузване. Internet Explorer 9 е първият браузър с пълно хардуерно ускорение, използващ силата на Graphics Processing Unit (GPU). Използвайки GPU, Internet Explorer 9 успява да усвои и употреби 90% от мощността на компютъра.

Официалното представяне на IE9 в България

Сигурност: Браузър, предоставящ сигурност, поверителност и надеждност

Internet Explorer 9 е направен така, че да бъде най-сигурният браузър, тъй като притежава набор от вградени функционалности за сигурност, поверителност и технологична надеждност, осигуряващи на потребителите по-сигурен достъп до интернет. Internet Explorer 9 поддържа следните функционалности за сигурност:

  • Download Manager със SmartScreen филтър интеграция. Internet Explorer 9 предоставя първия по рода си Download Manager с интегрирана защита от злонамерен софтуер SmartScreen и въвежда програма, която преценява до колко е съществена заплахата при сваляне на файлове и информация от интернет, т.нар. SmartScreen download reputation.
  • Консултант за работата с добавките. Надгражда функцията в Internet Explorer 8, която показва времето за зареждане на добавката. Консултантът за работа с добавките ви уведомява, когато добавките забавят сесията на сърфиране. Така потребителят разбира, когато общото натоварване на всички добавки, отнема повече от 0,2 секунди, което му дава възможност да вземе информирано решение за използването на добавките, които са важни за него и да премахне онези, които са по-малко полезни или прекалено бавни.

Официалното представяне на IE9 в България

Съвместимост

Internet Explorer 9 поддържа HTML5, SVG, CSS3, разработени според актуалните стандарти, осигурявайки нови възможности за потребителите. Това позволява на разработчиците да създават приложения, които работят и изглеждат по един и същи начин на всички модерни браузъри.

Повишете вашите очаквания към това, което получавате онлайн

Internet Explorer 9 преобразува мрежата, с помощта на операционната система Windows и съвременния хардуер. С Windows и Internet Explorer 9 Майкрософт дава възможност на потребителите да погледнат по нов начин на ролята на браузъра.