Ученици

Майкрософт представи новите си продукти и решения за ученици и студенти

По време на специално събитие в Ню Йорк Майкрософт представи новите си продукти и решения за преподаватели и ученици – Windows 10 S, нова версия на Microsoft Teams, нови функционалности в Minecraft: Education Edition, 3D и Windows Mixed Realityинструменти за интерактивно преподаване на учебния материал. Събитието може да гледате онлайн на адрес: http://event.microsoft.com/MayEvent

Операционната система Windows 10 S е специална конфигурация на Windows 10 Pro, която предлага познатите Windows функционалности, но с по-голям фокус върху сигурността и производителността. Всички приложения на операционната система се свалят директно от Windows Store за допълнителна сигурност, като преподавателите и учениците могат да се възползват от пълния офис пакет Office 365, включващ всички функционалности на Microsoft Word, Excel, One Note и PowerPoint. Допълнително, с Windows 10 S те получават достъп и до най-популярните и използвани приложения като инструменти за обучение и оценяване, публикуване на съдържание, интерактивни табла и др.

ФункционалносттаTab Preview Barв браузъра Microsoft Edgeулеснява учениците в търсенето на информация онлайн и управлението на училищни проекти, а Windows Inkим позволява да нанасят бележки директно върху конкретна интернет страница и да ги споделят със съучениците си.

Новата версия на Microsoft Teams предлага необходимите инструменти за дигитализиране на учебния процес и взаимодействие между преподаватели и ученици. Приложението е интегрирано с OneNote Class Notebooks, а преподавателите могат с лекота да споделят съдържание, да оценяват и да персонализират учебния процес, както и да комуникират с учениците и техните родители.

Minecraft: Education Editionе част от учебния процес в над 100 държави, като преподавателите използват интерактивната игра, за да насърчат критичното мислене и работата в екип на учениците си.  Новата функционалност Code Builder for Minecraft: Education Editionпомага на учениците да усвоят основите на програмирането и интегрира популярни образователни платформи като TynkerиScratchX, както и новата отворена платформа на Microsoft MakeCode.

3D и Windows Mixed Reality инструментите на Майкрософт са създадени, за да помогнат на преподавателите да създават интерактивно учебно съдържание. По време на събитието Майкрософт представи новата функционалност за Windows 10, наречена View Mixed Reality, която ще бъде достъпна от есента на 2017 г. View Mixed Realityпозволява визуализиране на триизмерни обекти от екрана в реална среда с помощта на стандартна RGB камера.

Майкрософт също така обяви, че ще си партнира с една от най-големите компании в сферата на образованието Pearsonза 3D и смесена реалност в учебното съдържание в университети и училища. До 2018 г. Pearson ще предоставя учебно съдържание за Windows Mixed Reality устройства в сферата на здравеопазването, търговия, история и научните дисциплини.

Източник: Microsoft