Мнения

Майкрософт отличен в категория “Инвеститор в знанието“ на Българския форум на бизнес лидерите

Проектът „Кариера в ИТ“ получи отличие в категория „Инвеститор в знанието“ по време на тринадесетите годишни награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите. Проектът „Microsoft YouthSpark – Кариера в ИТ“ е насочен към 20 000 ученици в средните училища, които са получили най-добрата външна национална годишна оценка и които са от онези региони в страната, в които младежката безработица е най-голяма.

На тези активни млади хора се предоставят достъп до обучение по ИКТ, обучение по предприемачество, курсове за кариерно развитие и консултации, както и възможността да се възползват от настоящите ресурси и да придобият опит в областта чрез менторство.

Петър Иванов, изпълнителен директор на Майкрософт България, получи наградата от Меглена Кунева, министър на образованието и науката, на специална церемония.

„Приоритет за Майкрософт е инвестирането в знанието и по-специално в ИТ. Наша цел е да дадем възможност на всеки човек и организация по света да разгърне своя потенциал. Смятам, че технологиите могат да помогнат в голяма степен за постигането на тази цел и проекти като „Кариера в ИТ“ го доказват“, заяви Петър Иванов, изпълнителен директор на Майкрософт България.

Наградите за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите целят да популяризират социално отговорното поведение на бизнеса в България. Те са признание за компаниите, които развиват проекти в областта на корпоративната социална отговорност и същевременно се стремят да насърчат останалите бизнес представители да развиват активна социална политика.

Microsoft България има друго отличие от форума. Това се случи през 2012 г. когато компанията получи голямата награда в категория „Инвеститор в знание“ заради съществуването и добрата работа на мрежата на учителите новатори Teacher.bg.