Мнения

Майкрософт и партньори се обединяват в борбата с образователните неравенства в света

Майкрософт се обединява с редица от най-известните неравителствени организации в света в световен мащаб в стремежа за справяне с образователните неравенства.

Това обяви Лора Ипсен, вицепрезидент на Майкрософт, по време на третия, заключителен ден, от Глобалния форум „Партньори в познанието“, който се проведе в Прага и събра повече от 600 учители, училищни директори и заети в образователната сфера от 80 страни.

Парите ще бъдат дадени за осигуряване на дигитален достъп и възможност за ползване на последните технически достижения в сферата на млади хора и преподаватели от развиващи се страни.

Ангажиментът е подписан с меморандум за разбирателство (MoU) с шест от най-известните хуманитарни организации в света. Инициативата включва стратегически съюзи с World Vision Inc., the British Council, SOS Children’s Villages International, Catholic Relief Services, Plan Ltd. и Международния комитет за спасение.

Форумът „Партньори в познанието“ беше закрит снощи с галавечеря, на която бяха наградени отличилите се на събитието проекти в няколко категории. Някои от най-иновативните педагози в света получиха грамоти, отразяващи добрата на тях и училищата им.

Видео

Още по темата