Учители

Майкрософт инвестира $ 250 млн. за образование в следващите 5 години

Световният софтуерен гигант Майкрософт се ангажира да инвестира $ 250 млн. в областта на образованието в следващите пет години. съобщи Лора Ипсен, вицепрезидент в компанията.

Тя обяви това по време на първия ден от Глобалния форум „Партньори в познанието“, който се провежда от 29.11 до 1.12 в Прага.

По този начин общата сума на инвестициите ще се увеличи до $ 750 млн. за срок от 15 години. До момента Майкрософт е обърнал внимание на образованието в целия свят с инвестиция от около половин милиард долара от 2003 г. насам.

Амбициозната цел е до 2018 г. 20 млн. учители по целия свят да попаднат в общността на „Партньори в познанието“. Изразено в проценти, това е повече от 1/4 от всички учители и възпитатели в глобален план, чиито брой по това време се очаква да е 75 млн.

Информацията идва да потвърди намеренията на компанията, анонсирани преди близо десетилетие, да осигури на преподавателите необходимите им средства и инструменти, за да подобрят качеството на образованието и да подготвят ученици, готови за предизвикателствата на трудовия пазар в целия свят.
=====
Интересен факт: В света има 1.4 млрд. учащи се (по данни на: UNESCO)

Прочетете повече

Още по темата