Мнения

Майкрософт анонсира Windows 8

Вчера, на ориентираната към разработчици конференция BUILD Mайкрософт показа подробна визуализация на следващата версия на операционната система Windows, с кодовото име Windows 8.

Освен това компанията промотира и нов диапазон от възможности, с чиято помощ хиляди разработчици ще могат да дадат своя принос в създаването и развитието на новата система, ползвана всекидневно от повече от 1 млрд. души във всички точки на света.

„Ние ще променим начинът, по който изглежда Windows“, коментира Стивън Синофски, президент на поделение Windows and Windows Live на Майкрософт. Той добави, че компанията смята да използва потребителския опит, за да направи най-добрия създаван до момента продукт от този тип.

На конференцията бяха разкрити и още подробности около бъдещия Windows 8.

Сред новостите е въвеждането на нов интерфейст в „Метро“ стил, който дава най-важната за потребителя информация, подредена по възможно най-простия и удобен начин, който същевременно дава усещането за пълен контрол над него.

Един поглед върху екрана е достатъчен, за да се обхване всичко най-важно. Приложенията могат да работят заедно и лесно комуникират едно с друго в Windows 8.

Настоящата последна версия на операционната система служи за солидна основа на бъдещия Windows. Майкрософт взима най-доброто от „седмицата“ и надгражда успешно. Потребителите ще се радват на по-голяма сигурност, операционна система, която се нуждае от по-малък ресурс, но за сметка на това ще дава повече възможности. Така всички които я ползват ще имат повече място за своите приложения.

Windows Store пък е магазинът, който ще позволи на разработчиците от цял свят да продават своите приложения, независимо от техния тип – игри, инструменти, приложения…

Един Windows – много форми и размери. Новият продукт ще работи великолепно в целия спектър от устройства, познати на съвремения човек – от десетинчови таблети, до 27-инчови HD екрани.

Нещо особено важно – Windows 8 е съвместим с устройствата и програмите, които ползваме днес със „седмицата“. Да, промяна има, но тя е, че те ще работят още по-добре!

Прочети повече за бъдещия продукт и виж как ще изглежда ТУК