Учители

Майка се оплака от насилие над детето й в градина в Симитли

Майка от Симитли се оплака, че дъщеря й е бита в една от детските градини в града. Родителите обвиняват персонала в дискриминационно отношение към децата от ромски произход. От градината обаче отричат да са упражнявали насилие над момиченцето.

Венцислава пуска в социалната мрежа снимки на дъщеря си със синини по лицето. Твърди, че ги е получила в детската градина. В ромската махала се оплакват от тенденциозно отношение на персонала на градината.

Никога не съм си позволявала да посягам на дете в моята педагогическа практика по какъвто и да било начин. Това каза пред bTV учителката от детската градина в Симитли, обвинена от майка от ромския квартал, че е посегнала на детето й. „Всеки педагог работи за своето име и го изгражда цял живот и никога не би постъпил така с лека ръка да срине всичко”, посочи Симона Бикова. „Даная е от 3 дни в нашата група и при нея протича период на адаптиране и плаче доста, разказа тя.

Учителката допълни, че с майката си комуникират и сутрин и няколко часа след това, а на обяд взимат детето от градината, защото все още не е оставало за цял ден. „След като плаче, естествено е да си си търка очичките и ще прежули нежната детска кожа”, каза Бикова. По думите й трите червени точки под очите на детето са от търкане. „Когато предадох детето на баба му, нищо друго нямаше по лицето му”, отбеляза учителката.

Директорката на детската градина Теменуга Матова заяви, че е учудена от нападките и „помията, която се излива” върху тях. „Видях детето в събота, това не е нито побой, нито малтретиране, както твърдят родителите”, каза Матова. Тя обясни, че е поканила родителите на малката Даная на разговор, който обаче не се е състоял, и от ефира на bTV отново ги покани. „Ние ще се защитаваме и ако е необходимо, ще изискаме експертна медицинска оценка, както и разговор с детето в присъствието на психолог”, категорична беше тя.

Други майки, чиито деца посещават градината, бяха категорични, че са доволни и от двете учителки в групата, и са убедени, че конфликтът, който в момента се насажда, е по някаква друга причина.

Източник: btvnovinite.bg