Учители

Майка на шест деца наби учителка в поморийско село

Майка на 6 деца бе осъдена от Поморийския районен съд да заплати глоба от 1000 лева за недопустимото си поведение в училището на децата ѝ. Ромката се разбесняла заради написани неизвинени отсъствия на две от отрочетата ѝ и безцеремонно нахлула в час по физика. Започнала да налага с юмруци в лицето и да скубе учителката пред очите на децата.

Инцидентът станал в поморийското село Гълъбец. За да бъде прекратена саморазправата, се наложило трима от учениците да помогнат на преподавателката да се отърве от разярената родителка, заставайки като стена между двете.

Учителката в ОУ „Г. С. Раковски“ в селото отбелязвала отсъствията в дневника на класа, в съответствие с изискванията. Това обаче било посрещнато с неодобрение от майката, която като родител трябва да осигурява редовното присъствие на децата си в училище. Тъй като имало опасност заради отсъствията да ѝ спрат помощите, ромката решила да оправи нещата с бой. Наложеното и наказание е минималното. Мотивите на съда са, че е многодетна майка и е признала вината си и съдействала за установяване на истината по делото.

Източник: trud.bg