Учители

Лятна академия събра учители в Бургас

Лятна академия събра представители на образованието и синдикатите в Сарафово, информира сайтът БургасУтре. Инициативата е на Синдиката на българските учители и на фондация Европартньори 2007, а целта – са се обучат регионални координатори в умения на лидерство и стратегическо мислене в сферата на образованието.

Академията беше открита днес в училище „Христо Ботев“. По време на приветствията бе споделено желанието събитието да стане традиционно, а Бургас и специално Сарафово да продължи да приема участниците в него.

По време на сбирките се цели и зараждане на нови идеи, които на по-късен етап могат да се превърнат в образователни политики. Ако това се случи от Инспектората по образование в Бургас предлагат те първо да се реализират на територията на Област Бургас.

На откриването присъстваха зам.-кметът по образование и култура на Община Бургас Йорданка Ананиева, директорът на бургаския инспекторат Виолета Илиева, председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева, както и старши експертът към ТД „Изгрев“ Ниделин Недялков, съобщават още от БургасУтре.

Такева уточни, че оглавяваната от нея организация си сътрудничи на добро ниво с образователното министерство. Тя даде висока оценка на образователния процес в област Бургас като обясни това с добрите взаимодействия между регионалните власти.

снимка: БургасУтре