Ученици

Лятна академия за бъдещи първокласници

За осми пореден път основно училище „Петко Р. Славейков“ във Велико Търново организира лятна академия за бъдещите първокласници. „Интересът към тази инициатива расте с всяка година“, каза Стефан Ангелов, един от учителите, които работят с децата. Лятната академия протича в рамките на две седмици, в които децата посещават училището, опознават се помежду си, както и с бъдещите си учители.

„Те имат занимания по основните учебни предмети. Като започнем от български език и литература, както и математика за първи клас. В училището ние имаме различни клубове, в които децата имат възможност да изявят своите заложби. В тях те рисуват, пеят, тренират футбол, развиват уменията си за декорация. Като времетраене в училище „Славейков“, инициативата съществува от поне 7-8 години, а в този си вид Академията се организира от четири години“, разказа още г-н Ангелов.

Той отбеляза, че академията се обявява по време на първата родителска среща с майките и бащите на бъдещите първокласници, които попълват специални заявления за участие.

Инициативата не е задължителна, но за последните 4 години, около 90 % от бъдещите ученици на ОУ „Петко Р. Славейков“ се включват в нея, съобщи Агенция „Фокус“.

Източник: actualno.com