Лятна академия за бъдещи първокласници

Лятна академия за бъдещи първокласници

За осми пореден път основно училище „Петко Р. Славейков“ във Велико Търново организира лятна академия за бъдещите първокласници. „Интересът към тази инициатива расте с всяка година”, каза Стефан Ангелов, един от учителите, които работят с децата. Лятната академия протича в рамките на две седмици, в които децата посещават училището, опознават се помежду си, както и с бъдещите си учители.

„Те имат занимания по основните учебни предмети. Като започнем от български език и литература, както и математика за първи клас. В училището ние имаме различни клубове, в които децата имат възможност да изявят своите заложби. В тях те рисуват, пеят, тренират футбол, развиват уменията си за декорация. Като времетраене в училище „Славейков“, инициативата съществува от поне 7-8 години, а в този си вид Академията се организира от четири години“, разказа още г-н Ангелов.

Той отбеляза, че академията се обявява по време на първата родителска среща с майките и бащите на бъдещите първокласници, които попълват специални заявления за участие.

Инициативата не е задължителна, но за последните 4 години, около 90 % от бъдещите ученици на ОУ „Петко Р. Славейков“ се включват в нея, съобщи Агенция „Фокус“.

Източник: actualno.com

Коментари във Facebook