Ученици

Любопитно: Юлия вече е във втори клас

Пътуването на Юлия Стоева от Добрич из необятните дебри на познанието ще продължи и тази година. 36-годишната майка на две деца завърши успешно първи клас през май и сега започва втори, отново самостоятелна форма на обучение, пише „Монитор“.

В края на май Юлия се яви на десет изпита и след като ги издържа, тя получи свидетелството си за първи клас.

Сега Юлия упорито заляга над таблицата за умножение и деление и учи частите на речта – съществително име, прилагателно име, глагол. В края на учебната година тя трябва да издържи отново девет успешни изпита, за да прескочи втори клас.

Юлия, която е от ромски произход има две деца. По-голямата й дъщеря е в осми клас, а малката е на шест години.

Жената не е работила никога и от най-крехка възраст е била принудена да върти къщна работа и да се грижи за останалите си братя и сестри. Намерила си работа като чистачка преди година, но й казали, че трябва да има поне основно образование. Това я накарало да погледне към учението.

Мечтите й не спират с дипломата. След като премине през първите препятствия на родното училище, тя смята да вземе и шофьорска книжка.

Миналата година дамата от Добрич може и да е държала рекорда за най-възрастен първолак, но тази той беше счупен от двойно по-възрастния бай Апостол (всъщност на 78 г.) , който записа първо отделение в габровско училище.

Още по темата