Ученици

Любопитно: Четвъртокласник стана технологичен специалист в Майкрософт

Деветгодишният Пранав Калян, който е в четвърти клас в началното училище в Уилоу, Калифорния стана най-младият технологичен специалист на световния софтуерен лидер Майкрософт, съобщават информационните агенции.

Пранав получи сертификата си след блестящо взет изпит на ASP.NET Framework 3.5, за който се е готвил в последната година и половина. Той е отделял по осем часа на ден за подготовка,

Той е от индийски произход, но живее със семейството си в САЩ. В родината на родителите му отбелязват, Индия е взела предимство пред Пакистан, откъдето беше предишният най-млад сътрудник – Бабар Икбал, който е на 12 г.

Малкият индиец взима в ръцете си лаптоп когато е едва на двегодишна възраст. На шест години той вече пише прости компютърни програми.

Баща му работи в банка и не крие възторга си от постижението на Пранав и отбелязва, че математиката и компютрите винаги са увличали синът му много повече от играчките.

Взимането на изпита на Майкрософт не е лесна задача и като цяло е сред най-трудните тестове за желаещите да се занимават в технологичния отдел на компанията. Специалистите, получили сертификата съвсем не са много.