Ученици

Любопитно: Ученици мислят, че Айнщайн е жури в риалити

Повече от 30% от учениците във Великобритания а уверени, че един от най-гениалните умове, познати изобщо на човечеството – Алберт Айнщайн е герой от риалити предаване.

В групата на 11-14-годишните всеки трети го вижда като жури в предавания като Х Фактор и Великобритания търси талант. Не е ясно с кого точно се бъркат обаче – симпатичният „гадняр“ Саймън Коуел или миловидният Пиърс Морган.

Цели 6% смятат, че Тулиса Контоставлос (вече наистина част от въпросното жури) е открила пеницилина. Истинският герой също е британец – шотландецът Александър Флеминг.

Някъде толкова не знаят и че сънародникът им Исаак Нютон е открил теорията за гравитацията.

Рапърът Професор Грийн е истински учен, физикът Стивън Хокинг – фризьор, а Уейн Рууни не бележи всяка седмица голове във Висшата лига, а се занимава с научна дейност, са други шокиращи резултати от изследването, станало достояние на света, благодарение на местните клюкари от „Дейли Мейл“.

68% знаят, че Марк Зукърбърг е основател на Фейсбук, но има и такива, които благодарят, че социалната мрежа съществува и на… Томас Едисън. Това, че и двамата са американци, може би е повод да не се гледа толкова сериозно на факт.