Ученици

Любопитно: Ученик от Бяла Слатина се самоотвлече

Липса на джобни пари накарали 15-годишният Силвестър от Бяла Слатина да намери нетрадиционно решение на финансовите си проблеми, като се „отвлече“ сам и поиска 30 000 лв откуп от чичо си, информират централните печатни медии.

Оригиналният способ, който вдигна на крака полицията от три града, бе определен от сестрата на хитреца като „Детска работа“.

Тийнейджърът разполагал с доста пари по принцип. Майка му работела в Италия, а той живеел в Търново с двете си сестри. Според близки до младежа, той често харчел до 50 лв на ден. Няколко дни преди „инцидента“ споделил намеренията си с приятели.

Планът бил простичък. Той се качва на автобуса от Велико Търново до Плевен, след това приятел го кара до Бяла Слатина, откъдето се обажда на чичо си.

До два часа, ако не дадеш парите, ще го убия„, чул по телефона си човекът. Гласът бил преправен компютърно. След това като фон прозвучали и думите на Силвестър, който настоявал парите да бъдат дадени.

Бутафорните бандити били хванати доста бързо, а още по-скоропостижно си и признали за какво става дума. В момента все още не се знае какви наказания ще бъдат предприети спрямо двамата съзаклятници.