Ученици

Любопитно: Ученик научи в междучасието, че е викнат за Европейско първенство

18-годишният Юлиян Дракслер научил в междучасието, че има огромни шансове да играе на Европейското първенство по футбол, което е следващия месец в Полша и Украйна, пише „Билд“, цитиран от „24 часа“.

Юлиян, който играе в немския Шалке 04, залягал над урока по история, когато по същото време селекционерът на Бундестима Йоги Льов обявявал състава. Самият Льов пък ударил на камък в опитите си да звънне лично на тийнейджъра, тъй като той за разлика от много от българските връстници, съвестно си изключил телефона докато бил в час.

„Повивкателната дойде абсолютно неочаквано за мен. Когато в едно от междучасията реших да проспушам пощата си, чух съобщението на бундестреньора Йоахим Льов. Това е голяма чест за мен. Ще дам най-доброто от себе си“, обяви пред „Билд“ Юлиан, който вместо с отбора си в Ню Йорк, заминава за Сардиния за подготовка със съотборниците си от националния отбор.

В края на месеца четирима ще отпаднат от разширения състав. Евро 2012 започва на 8 юни.

Младата звезда наскоро си имаше проблеми в училище, където преподавател се изказа остро срещу  участието му в мачовете на тима му в Шампионската лига. Те започват в 20:45 часа средноевропейско време и завършват след 22. Според педагога е недопустимо дете на тази възраст да работи в тези часове на денонощието.