Учители

Любопитно: Уволниха учителка заради снимки по бельо

Помощник-учителка в английско начално училище е загубила работата си след оплакване от родител, че се е снимала като модел на бельо, пише сайтът fbr.bg.

Джема Леърд е уволнена от начално училище „Блумфонтейн“ в графство Дърам, след като снимките й са открити от родителите. Тя твърди, че е уведомила училището за предишната си професия на модел, когато е кандидатствала за тази работа.

„Справях се много добре с работата и получавах само положителни отзиви. Казваха ми, че имам естествен подход към децата. След седмица ме извикаха в офиса и директорката Лора Лидъл каза: „Не искам да водя този разговор с Вас, но трябва“. И ми каза, че някой е видял профила ми във Фейсбук и снимките от времето, когато бях модел. И са ме докладвали.“

„Каза ми, че не искат да накърнят репутацията на училището, и, че хората няма да уважават училището, ако разберат, че съм била модел. Освен това, някои от учениците имали ниско самочувствие и тя не искаше да ме търсят във Фейсбук и Инстаграм. Тя каза, че не иска нейните ученици да си мислят, че е приемливо да бъдеш модел. Накара ме да се чувствам долна, сякаш съм проститутка. Това е нелепо“, споделя разочарованата Джема

„Нашите служители и тези на стаж в училището трябва да се придържат към определени стандарти на поведение, включително и по отношение на използването на социалните медии. Очаква се да дават добър пример на учениците“, коментира на свой ред директорката Лидъл.

„За съжаление, ние решихме, че нямаме друг избор, освен да уволним назначеното лице и да му дадем шанса да потърси алтернативна работа при първа възможност“, обясняват още от училището.