Мнения

Любопитно: Светът е 2 млрд. минути в Skype дневно

По 2 млрд. минути потребление на Skype всеки ден отчитат от компанията собственик на платформата за комуникация – Microsoft, информира сайтът Econ.bg.

Груба сметка показва, че тези минути се равняват на цели 3805 години, прекарани общо за ден от всички потребители на чат програмата. Тук влизат директните съобщения, разговорите чрез интернет телефония (VoIP), както и видеоразговорите.

В последните години Skype доминира тотално в сферата на комуникациите чрез съобщенията в реално време. Назад в историята останаха чат клиенти като този на Yahoo и AOL. Битката се оказа загубена и за iCQ.

Въпреки това обаче Skype не спира да се развива и в момента намира място във всички съвременни възможности за онлайн комуникация, а не само на компютрите.

Миграцията от традиционните персонални компютри към мобилните устройства – таблети и смартфони, пък доведе до появата на Skype-приложения за всички мобилни операционни системи.

За важността на Skype за световния софтуерен лидер говори и фактът, че в момента Microsoft се опитва да прехвърли потребителите на своята чат услуга Messenger към Skype. През това лято се очаква популярната платформа да бъде свързана с Lync – комуникационната услуга за бизнес клиентите на Microsoft, пише още econ.bg.